Кристъл Палас победи Манчестър Юнайтед с 4:0 в двубой от 36-я кръг

...
Кристъл Палас победи Манчестър Юнайтед с 4:0 в двубой от 36-я кръг
Коментари Харесай

Кристъл Палас унижи Манчестър Юнайтед, червените дяволи бяха неузнаваеми

Кристъл Палас победи Манчестър Юнайтед с  4:0  в дуел от 36-я кръг на Висшата лига. Попаденията бяха дело на Майкъл Олис, който вкара два гола, а Тайрик Мичъл и Жан-Филип Матета прибавиха по едно попадение. Манчестър Юнайтед бяха неузнаваеми, като насочиха едвам два точни удара и бяха тотално надиграни от противника. Домакините можеха да отбележат и още попадения, само че липсваше точност в завършващата фаза. С тази победа Кристъл Палас е 14-и с актив от 43 точки, до момента в който Манчестър Юнайтед остава 8-и с 54 пункта на сметката си.

Кристъл Палас стартира по-добре дуела и в 13-а минута провежда чудесна офанзива през центъра, а гостите не съумяха да спрат Майкъл Олис, който показва страховит дрибъл и завладя голямо пространство с крайници, след което шутира в далечния ъгъл и не остави късмет на Онана да реагира - 1:0 за Кристъл Палас.

В 23-а минута домакините още веднъж имаха късмет да се разпишат, като в центъра на вниманието отново бе Олис, защото получи точката на дузпата, само че ударът му не бе задоволително добре ориентиран и попадна право в ръцете на вратаря на Манчестър Юнайтед.

Само четири минути по-късно топката бе центрирана в наказателното поле на Кристъл Палас, а Хойлунд се извиси високо и вкара топката във вратата, само че попадението бе анулирано заради нарушаване против вратаря на домакините, който бе изблъскан във въздуха.

В 28-а минута Майкъл Олис още веднъж показва страхотния си дрибъл в наказателното поле и опита да заобиколи Онана, само че стражът на Манчестър Юнайтед бе задоволително бърз и съумя да се оправи в обстановката.

В 40-а минута Диего Далот загуби в центъра на терена, а Крис Ричардс пусна бърз пас към Матета, който с лекост преодоля Джони Еванс и най-после насочи бомбен шут с левия крайник в близкия ъгъл, като препарира Онана, с цел да удвои резултата - 2:0 за Кристъл Палас.

В 53-а минута Кристиан Ериксен центрира от директен свободен удар, а Каземиро засече с глава, като изпрати топката в левия непряк дирек, само че тя още веднъж се озова при него и той съумя да се разпише с добавка. Попадението обаче бе анулирано заради засада на бразилеца.

Малко по-късно Тайрик Мичъл получи комфортна топка от Езе в наказателното поле и опита удар в близкия ъгъл, само че Онана внимаваше и парира, избивайки в корнер. След последвалия ъглов удар топката бе избита, а на границата на наказателното поле овладя Уил Хюз, който не се поколеба да шутира, само че стражът на Манчестър Юнайтед още веднъж избави.

В 58-а минута топката още веднъж бе центриранаи Йоаким Андерсен не съумя да насочи най-благоприятен удар, само че там бе Тайрик Мичъл, който изскочи, с цел да засече с левия си крайник топката и не остави шансове на Онана да реагира - 3:0 за Кристъл Палас.

Пет минути по-късно Каземиро си завоюва задоволително пространство в наказателното поле, с цел да засече топката от корнер, само че отиграването му с глава към горния десен ъгъл беше отразено от превъзходния плонж на вратаря.

В 66-а минута Майкъл Олис овладя по грациозен метод положително подаване от страна на Муньоз и подвигна взор, като изстреля същинска бомба неспасяемо под напречната греда с удар от ръба на наказателното поле - 4:0 за Кристъл Палас.

Във втората минута на добавеното време Кристъл Палас можеше и да означи пети гол, откакто появилият се като запаса Едуардс имаше празно пространство и шутира с десния си крайник, само че топката се отби от страничния дирек.

Стартови сформира:

Кристъл Палас:  30. Дийн Хендерсън, 26. Крис Ричардс, 16. Йоаким Андерсен, 17. Натаниел Клайн, 12. Даниел Муньоз, 3. Тайрик Мичъл, 19. Уил Хюз, 20. Адам Уортън, 7. Майкъл Олис, 10. Еберечи Езе, 14. Жан-Филип Матета

Манчестър Юнайтед:  24. Андре Онана, 20. Диого Далот, 35. Джони Еванс, 18. Каземиро, 29. Аарън Уан-Бисака, 14. Кристиан Ериксен, 37. Коби Мейну, 17. Алехандро Гарначо, 21. Антони, 7. Мейсън Маунт, 11. Расмус Хойлунд

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР